dimecres, 23 de maig del 2012

sopa de peix i mariscs


Per a 4 persones
dificultat: fàcil
temps de preparació: 30 minuts

Ingredients:
12 almejas
12llangostins
1 rap de 1 kg
pebre
farina
oli de oliva
sal
1 litre de brou de peix

Per la picada:
50 g de ametlles
3 dens de alls
4 llesques de pa del dia abans
julivert
safrà al gust
sal

Pel sofregit:
1 ceba
la par blanca d'un porro
250 g de tomata
1 cullerada de farina

Amb una olla amb oli d'oliva calent, daurem el pa per la picada, els alls pelats i les ametlles i reservar. Sofregir amb el mateix oli la ceba i el porro tallats molt petits.
Afegir el tomata fregit deixant-lo uns minuts a foc lent i incorpora la farina barrejant-ho i afegir el brou deixant que bulli 5 minuts.
Per la picada: posar el safrà amb una pisca de sal i posar la resta dels ingredients {el pa, els alls i les ametlles que hem reservat i el julivert picat}i desfer-lo amb una mica de brou de peix.
Posar a escalfar la sopa i afegir la picada.
Saltejar les cloïsses, els llagostins i el rap per que perdin color però que no es passi.
Posar el peix en un plat fondo i afegir una mica de julivert picat i servir la sopa al voltant ben calenta.

Blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada