dimecres, 23 de maig del 2012

Tarta de Santiago


8-12 porcions
Ingredients
250 grams d'ametlla mòlta crua
250 grams de sucre
5 ous grans
La ratlladura de la pell de mitja llimona
Mitjana cullera petita de canyella (uns 3 grams)
1 cullerada de mantega sense sal per untar el motlle
Per a decorar:
1 cullerada sopera de sucre glass
Una creu de Santiago de paper
Preparació
1. Posa a escalfar el forn a 175 graus centígrads (dalt i baix).
2. En un bol tira el sucre, l'ametlla mòlta, la canyella i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barreja tot bé.
3. Ara afegeix els ous i amb una cullera o una llengua de gat (espàtula de goma) barreja tot bé. No cal batre, hi ha a qui li agrada donar-li volum al pastís però jo no la preparo així, així que només barreja fins que estigui tot ben barrejat.
4. Agafa el motlle i úntalo amb la mantega. Després aboca la barreja en el motlle i fica en el forn a 170 º centígrads durant 50 minuts fins que la superfície estigui ben dauradeta, torradeta, no quemadita ;)
5. Mentre es fa el pastís punxa aquí per baixar-te la Creu de Santiago i imprimir a casa teva amb el teu impressora. Retalla i espera que estigui el pastís llista.
6. Quan el pastís estigui ben cuita treu del forn i deixa que es refredi abans de desmoldarla. Quan estigui freda treu del motlle, posa damunt la Creu de Santiago que has retallat i empolvora per sobre el sucre glass. La millor forma de fer això és posant el sucre glass en un colador i moure'l lleugerament perquè el sucre caigui sobre el pastís (és molt semblant al que fem quan tamisem la farina, si vols veure com fer-ho clica aquí).
7. Bé només et queda treure la creu de paper amb cura que no se't caigui a sobre del pastís tota el sucre que té a sobre la plantilla de paper i llest. Fora de la cuina i a menjar!!

LAURA SOLÉ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada